Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас Любопитно

Ръчно изработените картички – новият хит

  22.09.2020 08:10  
Ръчно изработените картички – новият хит

Дона МИТЕВА

Стандартните картички са на път да останат в миналото, поне за тези, които държат да са екстравагантни и креативни при поднасяне на поздравления.

Ръчно изработени картички са най-впечатляващи в модните тенденции при поднасянето. Хората, които имат вкус, знаят какво е класа и просто не могат да устоят на заредените витрини с най-новите, изработени по поръчка или пък купени от изобилието красоти, предлагани в изящни бутикови магазинчета.

Когато става дума за хора от морето или за онези, които носят морето в душата си – предпочитанията са ръчните картички да носят мотиви от него. Добре аранжирани миди, щипки от раци, или пък пясък, който е „консервиран“ между хартията, носят своето индивидуално послание. Оттам нататък всеки може да надгражда с написаните вътре пожелания, в зависимост от повода. Те са неутрални и могат да бъдат подарявани по всякакъв повод.

Ажурено изрязаните мотиви, често като фризова композиция са друг вариант, върху който могат да се пишат послания. Дантелата, деликатна и елегантна материя, също влиза в употреба при изработката на красивите картички. Дървото, определено не е пренебрегнато също от майсторите.

Хората, които ги изработват, притежават неизчерпаема енергия на мисълта и креативност при направата им, в зависимост от повода. Играят не само с използваните материали, а и с формата.

Към това задължително трябва да се добави и фактът, че в повечето случаи са използвани екологични материали, което също добавя още един плюс към индивидуалността на всяко едно такова произведение на изкуството.

Със сигурност около по-сериозното стоене у дома има и още много креативни решения, които не всеки се престрашава да предложи на пазара, а подарява на приятели и близки по повод и без повод. Но със сигурност може да се каже и това, че правенето на картички се оформя като малък, деликатен бизнес.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил