Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Бургас

В квартал „Черно море“ деца и родители готвиха здравословно

  18.09.2020 17:40  
В квартал „Черно море“ деца и родители готвиха здравословно

Семейно състезание "Готвя с мама здравословно" се състоя в СУ "Христо Ботев" в кв. Черно море днес. То се проведе на открито при спазване на всички епидемиологични изисквания. Инициативата е част от редица дейности по конкурса на Министерството за здравеопазването "Посланици на здравето", в който училището се класира с проекта си "Аз се храня здравословно, а спортът ми е за основно".

Състезанието се проведе в три тура и включваше приготвяне на красиви здравословни блюда, презентирането им и викторина с въпроси, свързани със здравословния начин на живот. Журито бе в състав Десислава Тодорова от БЧК - Бургас, Янка Андреева от НЧ "Антон Страшимиров", Людмила Йорданова, Директор на СУ " Хр. Ботев" в кв в. Черно Море и Николина Стоянова, зам.-директор на училището.

" Тази инициатива трябваше да се състои още през март, но покрай пандемията се отложи. Днес поставяме финала на един изключително полезен проект, като с колегите, с които се теудехме по него, превърнахме всяка една дейност в празник за децата", коментира ръководителят на проекта Веселина Николова.

Тя допълни, че са били подкрепени от известни хора в града, които дълги години работят в областта на здравословния начина на живот, в това число лекари, собственици на био магазини, медии, БЧК, РЗИ-Бургас. Сред тях е и новата мисис Бургас София Мазунренкоя, която напълно безвъзмездно провела няколко урока и тренировки с възпитаниците на школото.

"Родителите, децата и колегите положихме много усилия в едно трудни времена, за да осъществим всяка една от заложените дейности. Пожелаваме си успех в класирането, защото представяме не само училището, но и Бургас", допълни Николова.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата