Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Приказни герои помагаха на граждани и ученици в Бургас да пресичат правилно

  15.09.2020 17:14  
Приказни герои помагаха на граждани и ученици в Бургас да пресичат правилно

В първия ден на новата учебна година любими приказни герои от Кукления театър помагаха на малките ученици, техните родители и на граждани да пресичат безопасно на оживени пешеходни пътеки в града. Акцията на Областен информационен център - Бургас се провежда за поредна година в "Европейската седмица на мобилността" и е една от добрите практики за превенция за безопасно придвижване в редица страни от Европейския съюз.

Десетки бяха тези, които в ранните часове на деня с интерес и нескрито любопитство се интересуваха от тази интересна идея, която се осъществява за поредна година в града ни. Ученици, родители, учители и много граждани се възползваха от "услугите" на нетрадиционните регулировчици на движението и преминаваха спокойно по пешеходните пътеки на два ключови бургаски булеварда.

-Много положително! Това трябва да се прави редовно на различни оживени места за пресичане в града. Много добра идея! О, виждали сме подобни неща в Холандия, Испания, Гърция - споделяха граждани, които преминаваха по пешеходните пътеки.

Подобно мнение изразиха и двамата актьори от театъра Делян и Ивайло, които се въплътиха в образите на двама от приказните герои от куклените постановки "Искам да стана голям" и "Принцеса Бум - тряс".  

Събитието се организира в рамките на Седмица на мобилността в Бургас 2020 г. и във връзка с инициативата "НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2020", насочена към популяризиране на движението, спорта и балансираното хранене.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил