Неделя, 27 Сеп 2020
    
Созопол

116 ученици прекрачиха прага на училището в Черноморец (СНИМКИ)

  15.09.2020 15:33  
116 ученици прекрачиха прага на училището в Черноморец (СНИМКИ)

116 ученици прекрачиха прага на ОУ „Христо Ботев„ Черноморец и заедно със своите учители, родители и многобройни гости дадоха пъстър старт на новата учебна 2020/2021 година.
Сред официалните гости бяха председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов, кметът на Черноморец Росен Деспов и общинския съветник Стамат Стаматов. Председателят на общинския съвет поднесе цветя и поздравителен адрес за празника на директора на училището Йорданка Станчева и на зам. директора Георгиева. Директорът на училището в Черноморец получи цветя и от името на кмета на общината Тихомир Янакиев.
Празничната церемония започна с вдигане на националния флаг под звуците на държавния химн и изнасяне на училищното знаме.
В своето приветствие към учениците, учителите и родителите директорът Йорданка Станчева пожела успешна учебна година и изрази увереност, че независимо от необичайните условия при които започва учебния процес, учителите и тази година ще покажат висок професионализъм и ще положат усилия, за един нормален и успешен учебен процес. Тя благодари на родителите за подкрепата, която оказват и подпомагат работата на учителския колектив. С благодарност към кмета на общината, председателя на общинския съвет и кмета на град Черноморец завърши празничното слово на директора на ОУ „Христо Ботев„ .
Приветствие по случай първия учебен ден отправи председателят на общинския съвет Георги Пинелов.
„Уважаема г-жо Станчева,
Скъпи ученици, учители, родители,
Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението и очакванията на всички, прекрачили прага на Основно училище "Христо Ботев" !
Мили първокласници, очакват ви прекрасни дни, в които ще научите много неща и ще намерите нови приятели. Бъдете здрави, щастливи и любопитни към света !
Драги ученици, учете усилено и взимайте с пълни шепи от знанията, които вашите учители с любов и всеотдайност споделят с вас. Вие сте гордостта и бъдещето на Черноморец !
Уважаеми учители, продължавайте да бъдете все така всеотдайни приятели, будители, вдъхновители, мечтатели. Бъдете горди с професията си !
А на вас, скъпи родители, е отредено да преподавате друг вид уроци. Бъдете до своите деца, подкрепяйте ги, показвайте им доброто и споделяйте техните успехи !“, пожела Г. Пинелов в поздравителния адрес.
Поздравления за старта на новата учебна година отправиха кметът на Черноморец Росен Деспов и майка от Родителския комитет към училището. За празника Основно училище "Христо Ботев" получи дузина поздравителни адреса, сред които от областния управител Вълчо Чолаков, от директора на РИО на МОН Бургас Виолета Илиева и др.
Родителите и гостите бяха поздравени с музикално- поетична програма с участието на ученици от четвърти клас и първолаците, които с много емоция и вълнение прекрачиха за първи път училищния праг.
Заради мерките за безопасност учениците в училището в Черноморец ще влизат и излизат през два отделни входа през цялата учебна година.
Да поздрави учениците, учителите и родителите в училището в село Крушевец, бе и общинския съветник Андрей Николов. Гост на празника в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Созопол бе общинския съветник Станимир Андонов.