Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Две училища – една сграда, драма няма

  15.09.2020 14:32  
Две училища – една сграда, драма няма

Дона МИТЕВА

За първи път СУ „Йордан Йовков” и СУ „Добри Чинтулов” започнаха учебната годината в една сграда. Усмивки, много цветя и положителни и емоции белязаха отделните тържества за началото на учебната година.

„Нямаме нито едно напуснало дете, заради преместването“, сподели пред наш репортер директорката на СУ „Добри Чинтулов“ инж. Милена Дренска. Колежката й Анна Пенева, директор на СУ „Й. Йовков“, бе категорична, че има място за учениците на двете училища и то  достатъчно. „Пространствата на сградата са така разделени, че по никакъв начин не се пречи на учебния процес“, обясни Анна Пенева. Тя не скри и факта, че дълги години е била част от екипа на „чинтуловци“. „Убедена съм, че двата учителски колектива ще си сътрудничат и ще си помагат. А конкуренцията ще бъде само по отношение на това кой покаже по-високи резултати“, обобщи тя.

Двете директорки благодариха на Община Бургас за съдействието и помощта преместването да се осъществи толкова бързо и ефективно, както и да се направят нужните ремонти.

В поздравлението си към родителите в СУ „Йордан Йовков“ инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието поздрави родителите за проявената мъдрост по отношение на събирането на двете училища в една сграда.

Тя обиколи класните стаи на двете училища и се убеди, това че са ремонтирани и приветливи. Разговаря с част от децата за необходимостта да се носят маски и да се спазват правилата.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил