Вторник, 26 Яну 2021
    
Средец

Голям пожар изпепели няколко къщи в средецко село (СНИМКИ)

  14.09.2020 18:01  
Голям пожар изпепели няколко къщи в средецко село (СНИМКИ)

Михаил КОЛЕВ

 

Голям пожар е обхванал крайгранично средецко Граничар, научи вестник „Черноморски фар“. До момента е изгоряла една обитаема къща, както и няколко необитаеми такива, съобщи кметът на община Средец инж. Иван Жабов, който се намира в селото. Няма пострадали хора, като към момента не се налага и евакуация на местните. Все още не е ясна причината за възникналия пожар.

„Лошото е, че вятърът е много силен и постоянно променя посоката на огъня, който към момента е тръгнал към турската граница. Борим се с всички сили и средства с огнената стихия, която почти е локализирана. На терен са четири пожарни, сред които и такава от Бургас, както и служители от Държавно горско стопанство – Средец и доброволци от селата Голямо Буково, Кирово и Граничар“, каза още инж. Жабов.

През днешния ден това е четвъртият пожар на територията на община Средец. По-рано в село Светлина са изгорели няколко необитаеми постройки, в село Драчево също е горял огън, а в землището на село Вълчаново са изгорели земеделски площи и широколистни дървета.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил