Понеделник, 25 Яну 2021
    

Обновени тематични кабинети чакат учениците в Славейковото училище (СНИМКИ)

  14.09.2020 17:11  
Обновени тематични кабинети чакат учениците в Славейковото училище (СНИМКИ)

Михаил КОЛЕВ

 

Със задружни усилия между училищно настоятелство, родители и ученици бяха открити тематични кабинети в училище „П. Р. Славейков“. Четири класни стаи – две по български език и литература, една по история и една по география и икономика, ще посрещнат обновени новата учебна година.

През есента на 2019 г. училищното настоятелство организира и проведе благотворителни кампании с цел събиране на средства за обновяване на една класна стая. В резултат на тези усилия и съфинансиране от Община Бургас, със събраните средства бяха обновени не една, а четири класни стаи. Мотото на благотворителните инициативи и реализирането на тематичните стаи - „Аз искам да зная, аз искам да помня, аз ще предам", е израз на творческата енергия на всеки един ученик от училището.

„Ние сме едно от малкото училища в България, които разполагат с подобни кабинети. Тематични са заради това, защото отпечатъкът върху учебните маси кореспондира с предмета, по който се обучават децата. Каузата, която си постави училищното настоятелство, успя да обедини училищната общност около нея. Има ли желание – се намира и начин, ние го доказахме всичко това“, заяви пред медии директорката на „П. Р. Славейков“ Силвия Аврамова.

Идеята за подобни кабинети е дошла от училище в Генерал Тошево. Това допълни Елина Гюрова, член на училищното настоятелство.

„Оттам взаимствахме идеята. Ето защо, когато правим нещо добро, то трябва да се казва, за да може и друг да взаимства така практика. Благотворителните маратони станаха практика при нас, правим постоянно и базари. Така успяхме да съберем една част от средствата, които се използваха. Помогнаха ни и от община Бургас. Сговорна дружина – планина повдига“ и затова успяхме, каза още тя.

След приключването на официалното откриване бе отслужен и водосвет, а специалните гости, в лицето на областния управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът по образование Йорданка Ананиев и началникът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева разгледаха новите стаи.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил