Сряда, 21 Oct 2020
    
Бургас

Бургаски родители: Носенето на маски в училище е пълно безумие

  14.09.2020 12:44  
Бургаски родители: Носенето на маски в училище е пълно безумие

Михаил КОЛЕВ

Протест от родители бе организиран днес пред сградата на Регионалото управление на образованието в Бургас. Недоволството е на родители, които не желаят техните деца да ходят с предпазни маски на училище. Събраха се около 15 – 20 протестиращи, които настояваха да се срещнат с началника на РУО инж. Виолета Илиева.

Първоначално хора от протеста не бяха допуснати в сградата, но в последствие двама души бяха поканени на среща с инж. Виолета Илиева. Те в момента водят разговор с нея.

Пред медии учителят Цветомир Тодоров заяви, че носенето на маски в училище е пълно безумие. Според него управляващите искат да оправдаят своите грешки в мерките срещу коронавируса като изискват учениците да ходят маскирани.

„Ако вирусът беше толкова сериозен той щеше да се разпространи много интензивно по време на протестите в София, където се събират хиляди“, каза той и добави, че няма да пусне с маска в училище своята дъщеря.

Друг от несъгласните – Таня Тодорова коментира, че носенето на маски  е опасно, „защото това са едни парцали, които се слагат на устата.В мен най-мръсното нещо, което нося е маската, защото тя е сред ключове, пари и после не е никак безопасно да я използвам. Не случайно съм с плакат, на който е изобразен покойният Милен Цветков „Маските са, за да мълчим“. От нас зависи зали ще го допуснем“.  Дамата се закле, че ще следи как ще протече организацията около тези мерки в училище.

От протестиращите коментираха още, че носенето на маски причинява гъбични инфекции и води до липсата на кислород. Те коментираха също, че успехите на техните деца са били по-високи, когато са били в онлайн обучение

Протестиращите имат намерение  да проведат шествие, но още не е ясно дали то ще се състои.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата