Вторник, 26 Яну 2021
    
Спорт

Нова инфарктна победа за Черноморец

  13.09.2020 13:43  
Нова инфарктна победа за Черноморец

Черноморец постигна трудна, но сладка победа у дома в мач от 6-тия кръг на Трета лига. В морското дерби „акулите“ се наложиха над Несебър с 1:0, с попадение в добавеното време. Успехът можеше да има разгромно изражение, но възпитаниците на Слави Костенски удариха гредата забележителните 5 пъти, а пропуснаха и още куп положения.

През първото полувреме на срещата тимът на Черноморец упражни сериозен натиск върху противника си. Домакините създадоха много положения пред вратата на Марио Исаков. Още в 9-тата минута на срещата Милен Танев удари напречната греда след удар и рикошет.

Черноморец имаше няколко шанса от статични положения след четвърт час игра, но резултатът остана непроменен.

В 29-тата минута отново след статично положение дойде поредно опасно положение и втората греда за “акулите” и за Милен Танев, този път след удар от фал.

В 33-тата минута сценарият се потрети, когато след центриране от ъглов удар, Стоян Вергиев нанесе удар с глава, който отново попадна в горната греда на Марио Исаков. Така футболистите се оттеглиха на полувремето при резултат 0:0.

През второто полувреме домакините продължиха да са по-настойчивият отбор на терена, търсейки попадение. Те създадоха добри положения пред противниковата врата, но стражът на Несебър бе с основна заслуга да се запази нулевото равенство.

Няколко спорни отсъждания на главния арбитър пък предизвикаха остри реакции от скамейката на Черноморец, заради което жълти картони получиха треньорите на домакините Слави Костенски и Господин Господинов.

В 82-та минута на мача Мариян Тонев направи атрактивно изпълнение със задна ножица, което принуди защитник на Несебър да изчисти топката от голлинията, след което топката отново срещна напречната греда. От Черноморец имаха претенции, че топката е минала голлинията, но те не бяха уважени от съдиите.

В 93-та минута ФК Черноморец достигна до търсения гол. Той бе дело на влезлия от скамейката Мирослав Радев, който направи добавка отблизо.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил