Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас Фарът на 100

Кой влезе в семейството на Фаропазителите?

  12.09.2020 12:01  
Кой влезе в семейството на Фаропазителите?

Георги РУСИНОВ

 

Винаги по време на равносметка се обръщаме към хората на които да благодарим, че през годините са били до нас и са ни подкрепяли в начинанията. По традиция „Черноморски фар“ излъчва своите Фаропазители, онези, които ни помагат да вървим напред и да стигаме до читателите си.

На церемония след откриването на изложбата „От съкровищницата на Фара“, изпълнителният директор на вестника Димитър Николов връчи плакети за Фаропазители. Отличени бяха почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев; Евгени Иванов от фирмата-спонсор „Прити“; проф. Севдалина Турманова – нейният приз получи председателят на Културната комисия към Общински съвет – Бургас Веселин Пренеров, тъй като проф. Турманова бе възпрепятствана и не присъства; академик Никола Съботинов; областният управител Вълчо Чолаков, призът получи главният секретар на Областна администрация Валентин Люцканов.

Весела Вацева връчи плакет от името на Българската асоциация на регионалните медии (БАРМ) на кмета на Община Бургас Димитър Николов. Той също бе възпрепятстван със служебен ангажимент и призът получи заместник-кметът Красимир Стойчев.

Освен плакети, бяха връчени и грамоти за Фаропазители. Призовете раздаде Веселин Пренеров. Грамота имаше за всеки един от кметовете на общини в областта. Да уважи събитието бе д-р Димитър Германов, кмет на Община Приморско, председателят на Общински съвет -Созопол Георги Пинелев, който поздрави юбилярите със специален адрес."Черноморски фар плава вече един век авторитетно в морето от новини и напълно заслужава  доверието на своите читатели", пише в ласкавите думи към екипа на вестника в адреса, подписан от Георги Пинелов. Той  получи и плакета за Фаропазител на Община Созопол. Заместник-кметът Йорданка Ананиева прие грамотата за Димитър Николов, кмет на Община Бургас. 

Грамоти за Фаропазители получиха и тези, които продължават доброволно да дават своя труд за изданието, превръщайки го в мисия. Главният редактор Силвия Шатърова удостои с грамотите Регионална библиотека „Пейо Яворов“ с директор Яна Кършийска; Държавен архив – Бургас с директор Данка Георгиева, Димитър Илиев, Максим Момчилов, Тодор Ставрев, Борис Канев, доцент Димо Колибаров.

Екипът на „Черноморски фар“ благодари и на тези, без които това тържество, както и съпътстващите му събития нямаше как да се получат. На първо място Община Бургас, фирмите „Прити“, фирма „Лактима“, с известната марка  на млечни продукти„Балкан“, Хигиенно медицинска индустрия ООД, чийто продукти са нужни във  времена на Ковид – диспенсър на фирмата имаше на входа на зала „Георги Баев“, който гостите ползваха във връзка с мерките за сигурност, фирма „Стефанов“, чийто продукти бяха част от кетъринга осигурен от ТОХ „Асен Златаров“.

Изданието благодари и за поздравителните адреси на кметовете на Община Несебър – Николай Димитров, на Община Айтос и кмета Васил Едрев, който не успя да присъсва по обективни причини, Община Поморие – Иван Алексиев. Поздравителни адреси пристигнаха и от Иван Иванов, председател на БРТК, фирма „Мастърхаус“, както и от парламентарната група на ПП ГЕРБ, от ректора на БСУ - проф. Галя Христозова, от ЛУКойл-Нефтохим - Бургас, от Синдиката на българските учители. Освен тях добри думи написаха УМБАЛ-Бургас, УМБАЛ "Дева Мария", колегите от БНР-Бургас, Социален център - Бургас, НАП-Бургас, Окръжен съд-Бургас, Окръжна прокуратура. 

Водещ бе Дияна Бедросян - бивш кадър на "Черноморски фар" За доброто настроение на гостите се погрижиха бургазлиите от група "Горещ пясък" и Духовият оркестър.

В края на вечерта за обща снимка се събраха сегашният екип на „Черноморски фар“, както и всички бивши колеги, присъстващи на тържеството.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил