Вторник, 26 Яну 2021
    
Спорт

Общината започва преговори да си върне стадион Черноморец

  03.09.2020 14:59  
Общината започва преговори да си върне стадион Черноморец

Михаил КОЛЕВ

 

Община Бургас започва преговори с кредитори, близки до бизнесмена Митко Събев, за да си върне собствеността върху стадион "Черноморец". Това обявиха пред журналисти общинските съветници Йордан Георгиев и Иво Баев. За целта общината е създала свой екип, който да води преговорите. В него освен Георгиев и Баев, влизат още и други двама съветници - Стоян Колев и Георги Маринчев. 

Вече е проведен разговор между двете страни, който по думите на Йордан Георгиев е бил доста ползотворен. Желанието на Общината е стадионът в квартал "Акациите" да бъде върнат на бургазлии и на него отново да се провеждат спортни дейности. 

"За 35-годишна адвокатска практика съм разбрал, че винаги е по-добре да се търси споразумение, отколкото да има безкрайни дела, в които накрая крайният резултат почти винаги не се харесва на нито една от двете страни. Ще направим всичко възможно да си върнем стадиона. Споразумението означава взаимни отстъпки, надявам се, че и Общината, и кредиторите, ще бъдат адекватно обезщетени", заяви Баев.

Кредиторите са обявили, че отдавна са чакали разговорите между тях и Общината по този въпрос да започнат, каза още Йордан Георгиев. Той добави, че ако казусът е бил задействан преди 4 години, са щели да  бъдат спестени около 8-9 млн. лева. Сега задълженията към кредиторите възлизат на около 33 млн. лева.

"Да стоим в безтегловност и лихвите да се трупат е безсмислено. Това е най-големият общински имот, общатата му финансова стойност е около 100 млн. Каквито и отстъпки да бъдат направени - си заслужават, за да можем отново да имаме наш стадион", каза още Георгиев. По негови думи се очаква в рамките на 3-4 месеца процедурата да бъде приключена. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил