Петък, 22 Яну 2021
    
Сунгурларе

18 от 26-те случая на коронавирус в областта са в Сунгурларе

  02.09.2020 13:07  
18 от 26-те случая на коронавирус в областта са в Сунгурларе

18 от днешните 26 случая на коронавирус в област Бургас са в Община Сунгурларе. По-точно в село Славянци, в Дома за пълнолетни лица с деменция. 5 служители и 13 потребители са заразените, съобщи кметът на общината д-р Георги Кенов. Доказаните случаи на коронавирус инфекция в Община Сунгурларе от вчера и днес са общо 21 броя.

„Фактическата обстановка в дома е следната: болните потребители са изолирани на първия етаж с отделен санитарен възел и вход; персоналът е разпределен на групи от 2 санитарки и 1 медицинска сестра; пералнята работи на две смени като дрехите и бельото на болните се перат отделно да няма засичане на пътищата между болните и здравите хора; храненето е организирано на две смени, като положителните хора се хранят в стаите; обслужващият персонал е снабден с предпазни облекла, шлемове, маски, ръкавици и очила; извършва се ежедневна дезинфекция на дома; към момента от дома няма болни потребители с изразена симптоматика; от дома съобщават, че четири от доказаните с коронавирус инфекция са имали лека повишена температура за ден-два; от март месец със заповед на Министъра посещенията в дома са забранени; в дома са разписани правила за действие и работа в епидемична обстановка“, обяснява Кенов.

Днес РЗИ-Бургас ще направи тестове на контактните лица на хората с положителни проби.
 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата