Понеделник, 25 Яну 2021
    
Несебър

В сряда решават за независимостта на Обзор

  01.09.2020 10:26  
В сряда решават за независимостта на Обзор

15 милиона лева са инвестициите на Община Несебър

 

В сряда Общински съвет – Несебър ще се събере на извънредна комисия, за да разгледа искането за независимост на град Обзор. Припомняме, че местен Инициативен комитет е събрал над 1300 подписа от жители с искането Обзор да стане отделна община. Към него ще трябва да се присъединят и 6 други населени места. Вчера общинските съветници се събраха да обсъдят искането.

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД и общински съветник Златко Димитров коментира, че когато едната страна поиска раздяла, то другата няма много какво да направи. Липсата на кмета на Обзор Христо Янев обаче не била приета добре.

„С тази нагласа отидох днес, 31 август 2020 г., на Разширена комисия на Общински съвет Несебър, на която щях да защитя волята на тези 1 500 подписали се в подписка да се отделят в новата Община Обзор. Останах неприятно изненадан от липсата на кмета на Обзор г-н Христо Янев, от когото очаквах да присъства и защити своето желание и това на съгражданите му, в този важен момент. Липсата му обаче даде възможност на ръководството на Община Несебър, в лицето на кмета г-н Николай Димитров, да изложат своите аргументи против тази раздяла“, каза той.

А аргументите се сериозни – 15 милиона лева са инвестициите на общината в Обзор.

„И тъй като нямаше кой да защити другата теза, аз съм принуден да обявя, че на извънредната сесия на Общинския съвет на 2 септември 2020 г. ще гласувам „против“ обособяването на Обзор в отделна община“, завършва Димитров.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил