Понеделник, 25 Яну 2021
    
Царево

Фондация ще застрахова колоездачи в състезанието „Огнените пътеки на Странджа 2020“

  31.08.2020 11:54  
Фондация ще застрахова колоездачи в състезанието „Огнените пътеки на Странджа 2020“

Фондация "Евелин Дуков" ще подари на всички участници застраховка по време на участието им в състезанието по планинско колоездене в дисциплината Крос-кънтри "Огнените пътеки на Странджа 2020" на 07.09.2020 г. (понеделник), организирано от Колоездачен клуб Вело Царево. Инициативата е предизвикана от очаквания голям брой местни деца, които ще вземат участие в състезанието. От инициативата ще могат да се възползват всички записани за участие, които в деня на старта предоставят своите данни за включване в застраховката.

Самото състезание, което ще се проведе за четвърта поредна година, ще бъде с дължина 60 километра. Стартът ще бъде в центъра на град Царево, като първия километър ще бъде каране в група по крайбрежния булевард между града и квартал Василико.

Следва остър старт през местността Дядо Зиркова воденица към землището на с.Изгрев, продължава се към с.Българи, където колоездачите ще преминат през площада на селото и мястото на традиционния нестинарски танц, следва спускане към с.Кости и каране покрай река Велека до с.Бродилово.

Най-тежката част от маршрута ще бъде изкачването към връх Папия до 280 м. н.в., следва спускане и финал в гр.Царево. Състезанието ще се яви като удължаване на колоездачния уикенд в Община Царево, тъй като в неделя, 06.09.2020 за поредна година ще се проведе велошествието за малки и големи любители на велосипедния спорт - РибоВело, което е част от Рибен Фест Царево 2020 г.

Повече информация за двете събития, можете да откриете във фейсбук-страницата на КК Вело Царево.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил