Понеделник, 25 Яну 2021
    
Айтос

Село Карагеоргиево пак избира кмет

  30.08.2020 15:00  
Село Карагеоргиево пак избира кмет

ГЕРБ и ДПС  ще участват в частичния вот на 27 септември

 

На заседанието си на 25 август т.г. Общинската избирателна комисия - Айтос взе четири важни решения, свързани с новите избори за кмет на Кметство село Карагеоргиево, които ще се проведат на 27 септември 2020 година.

На 25 август  т.г. приключи срокът за регистрация на кандидатите за кмет на село Карагеоргиево. От решенията на ОИК става ясно, че свои кандидати са регистрирали само две партии. ПП „ГЕРБ“ отива на новите избори с кандидата за кмет Метин Нихатов Латифов, а ПП „Движение за права и свободи“ - ДПС - с кандидат-кмет Зюмбюл Акиф Ахмед.

Ще припомним, че Латифов и Ахмед се явиха на балотаж на редовните местни избори през октомври 2019 година, а разликата в резултата беше два гласа в полза на Латифов. По-късно съдът не зачете вота, стигна се до решение да бъдат произведени нови, частични избори за кмет на селото.

Със свое решение №154-МИ от 25.08. 2020 г., ОИК-Айтос назначи две Секционни избирателни комисии (СИК) в село Карагеоргиево за провеждане на изборите, а с Решение 155-МИ от 25.08. 2020 г. обяви резултата от проведената процедура „за определяне чрез жребий на реда за представяне на партиите и коалициите в диспутите по регионалните радиотелевизионни центрове на БНР и БНТ в новите избори за кмет на Кметство село Крагеоргиево".

Процедурата беше проведена на 25 август и беше ръководена от Силвия Желева - председател на ОИК - Айтос. Жребият беше между партиите, регистрирали в ОИК кандидати за кмет. Обявен беше и редът на представяне на партиите според изтегления жребий - ПП „ГЕРБ“, ПП „ДПС“.

Кандидатите са само двама, затова новият кмет на село Карагеоргиево трябва да бъде избран още на 27 септември.

НП


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил