Понеделник, 25 Яну 2021
    
Култура Созопол

Арт клуб „Мишел“ в Созопол стана на 20 години

  28.08.2020 16:05  
Арт клуб „Мишел“ в Созопол стана на 20 години

Весела ГОРАНОВА

Арт клуб „Мишел“ в Созопол навърши 20 години. За това време клубът преобърна визията на Стария град, превърна се в една от културните марки на града, където се събират любители на музиката, естети. През летата градината на старата созополска къща е любимо място на познавачите, които искат да  послушат качествена джаз музика под смокините в двора сред приятна обстановка, където гостуват музиканти не само от България, но и от Европа.

Собственичката Михаела Динев с арт псевдоним Мишел Дийн, която е музикант, композитор и  педагог, благодари на родителите си -Лили и Теодоси Стефанови, на  музикантите, които идват и дават смисъл на мястото, както и на хората, които през последните 14 сезона продължават да въртят с енергия духовното средище - Евгени и Маргарита Манови. Точно от Арт клуб „Мишел“ тръгна идеята и за джаз фестивал в Бургас.

„Благодаря на хората, които ми казват, че като прекрачват прага на клуба, влизат в друг свят. Много съм благодарна на моето семейство, които ми помагат да отстоявам битката на джазов музикант, музика, която не е предназначена за масовата публика, а за любители и познавачи. За да бъде това място в този вид съм благодарна на Маргарита, която полага усилия, за да бъде то оазис на културата. Това е наша обща мечта, благодаря на музикантите и на публиката, която идва, за да се наслади на нещо качествено“, заяви собственичката на клуба „Мишел“.

На тържество в средата на седмицата и в края на август бе отбелязана годишнината със стилно парти. Гост музиканти, на които публиката се наслади, бяха Желязка Белчинова, Теодоси Спасов, който често застава на подиума в клуба, Христо Йоцов, Мишо Йосифов и Александър Леков, които превърнаха партито в невероятен джем сешън.

Сред публиката освен туристи, пристигнаха едни от заклетите фенове на клуба, сред които Любо Дилов-син.

Известният писател, блогър и публицист пристигна специално за тържеството чак от Судан, през Турция и шест часа чакане за резултати на PCR-тест.

Известната журналистка Ива Дойчинова преди време пише за мястото : „Арт Клуб „Мишел“ е институция за джаз музика в страната ни“.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил