Понеделник, 25 Яну 2021
    
Мнения

Искането за свикване на Национален съвет на БСП на 29 август е безпредметно

  27.08.2020 10:28  
Искането за свикване на Национален съвет на БСП на 29 август е безпредметно

Искането за свикване на Национален съвет на БСП на 29 август е безпредметно.

Това става ясно от разпратено до всички членове на НС  решение на ИБ на БСП, научи Епицентър.бг.

Искането за свикване на пленум по средата на вътрешнопартийната капания за пряк избор на лидер не е по решение на ръководството на партията, а на базата на писмо, изпратено от А. Пиринска с подписите на 1/3 от членовете на НС на БСП, обозначили се вече като т.нар. "вътрешна опозиция".

Изпълнителното бюро на НС на БСП посочва, че обявеният дневен ред на тази група от членовете на пленума, дублира въпроси, по които НС на БСП се е произнесъл.

И се конкретизира.
"Относно приемането на дневен ред на конгреса: Дневният ред на 50-я конгрес на БСП е приет с решение на НС на 23 февруари 2020 година.

По отношение искането на политическа позиция за ситуацията в страната и свикване на Велико народно събрание, такава вече е изразена единодушно в Становище на ИБ на НС на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България" на 18.08.2020 година.

Що се касае до одобряване кандидати за кметове на частични избори, ИБ на БСП припомня, че все още няма издигнати кандидати, така че към този момент НС няма кого да одобрява." 
Изпълнителното бюро на партията подчертава, че "искането за взимане на решение за удължаване на мандата на председатели на Общински организации на БСП с численост под 150 членове, които са с два мандата, може да бъде взето до провеждането на 50-я конгрес на БСП на 26 септември 2020 година".

Освен това, от ръководството на партията информират, че обявените докладчици по темите от дневния ред, не знаят, че им е възложена такава задача. Янаки Стоилов е в отпуска и на 29.08.2020 ще отсъства от София.  

"Поради тези причини ИБ на НС на БСП счита, че не е необходимо да се провежда заседание на НС на 29.08.2020 година".

Така завършва писмото, което е изпратено до всички членове на НС на БСП


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил