Събота, 31 Oct 2020
    
Малко Търново

Засилват контрола в Природен парк „Странджа“

  26.08.2020 16:54  
Засилват контрола в Природен парк „Странджа“

Засилват контрола на територията на ПП „Странджа" чрез интензивни съвместни проверки на всички отговорни институции. Това беше решено днес на проведената среща инициирана от директора на РДГ-Бургас инж. Мариян Костадинов с директорите и зам.-директорите на ДПП „Странджа“, ДГС Звездец, ДГС Малко Търново, ДГС Кости, ДГС Царево, ДЛС Граматиково и представител на РИОСВ – Бургас.

Основната тема на срещата бяха зачестилите сигнали за нарушения на територията на ПП „Странджа“ от недобросъвестни туристи, паленето на огън на пожароопасни места в рисков за пожари сезон и не на последно място купищата боклуци, които „природолюбителите“ оставят след себе си. Инженерите ръководители на горски стопанства споделиха своите наблюдения и загриженост от неимоверно нарастналия туристопоток и необходимостта от по-строг контрол. КОВИД кризата кара все повече хора на търсят възможности за почивка из планината и това създава редица неудобства и отваря много проблеми, смятат експертите.

При извършване на проверките ще бъде потърсено съдействие от служители на вътрешното ведомство и на Гранична полиция. А за предстоящия, през идната година туристически сезон ще бъдат предприети мерки за определяне на места за бивакуване съгласно действащото в страната законодателство. Процедурите за това ще стартират още в края на този месец.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил