Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Любопитно

Софийски „тупалки“ и пловдивски „майни“ окупираха ВИП-комплексите по българското море

  23.08.2020 11:23  
Софийски „тупалки“ и пловдивски „майни“ окупираха ВИП-комплексите по българското море

Весела ГОРАНОВА

Софийски „тупалки“ и пловдивски „майни“ тази година преоткриха родното крайбрежие. Заради пандемията и редицата ограничения при влизане в Гърция те масово се преориентириха към нашите курорти и тръгнаха да търсят ВИП-местата, за да си починат.

Предимствата: не им трябва PСR-тест, не висят по границата, а за часовете, пропилени по ГКПП-та, вече са  до Черноморец, Созопол, Лозенец или Слънчев бряг.

Свикнали да почиват на пълни ол инклузиви  и да се излягат по яхти и чисти плажове, те разбраха, че и нашият туристически продукт не отстъпва кой знае колко много на Турция и Гърция, стига да имаш средства да си го позволиш.
Във ВИП-компекс, известен с това, че спечели куп звезди и обра всички грамоти за СПА- комплекс на годината, тази година може да се видят автомобили само със софийска и пловдивска регистрация. Той е истинско бижу на СПА-то и вътре не отстъпва по нищо на онези в чужбина. Обикновено не е зает само за уикенд, а пакетите са за по седмица. Там край басейна тези дни бяха забелязани да почиват Годжи, Гъмзата и Галена,  и не дотам известни, но твърде богати българи, които могат да си позволят скъпи масажи и СПА-процедури.

На север в Слънчев бряг отново наши туристи се чуват по плажа пред известните Бедрум и Какао бийч. Софиянци, които имат апартаменти в комплекса, ги преоткриха и се отдадоха на почивка по плажовете на комплекса.

Двете култови заведения обаче възмущават откъм цени дори и платежоспособните софийски бизнесмени. Три лева за малка бутилка минерална вода и 6 лева за малка бира не са по джоба на всеки. Отделно персоналът не обича да припознава рестото  и така бирата може и да излезе с една десетолевка. Нищо, че голямата гордост и запазена марка на всеки министър на туризма - евтин чадър и шезлонг, тук е по четири лева.

В Поморие печелят средния БГ- турист с безплатни паркинги, дори и бургазлии се изнасят там за събота и неделя. Паркирането е огромен проблем за малките градчета, а Поморие има много буферни, нищо че движението в града е еднопосочно и не е препоръчително да се въртите с автомобил в него.

Созопол пък си е вечната класика, добра и комфортна дестинация, мястото на арт бохемата.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата