Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Членовете на „Синдикат Охрана” излязоха на протест

  21.08.2020 10:44  
Членовете на „Синдикат Охрана” излязоха на протест

Пред сградата на съдебната палата в Бургас служители на ГД „Охрана“ излязоха на протест. Те обявиха, че предприемат протестни действия във връзка с неизпълнение на поети ангажименти от министъра на правосъдието. От СНЦ „Синдикат Охрана“ подчертаха, че има системни нарушения на Споразумението за сътрудничество, подписано между министъра и синдикалните организации.

От днес до 28 август започнаха протестите на служители на „Съдебна охрана” и надзиратели, членуващи в „Синдикат Охрана”. Намеренията им – да излизат на „събрания на открито” пред съдебните палати в страната като  знак на недоволство от неизпълнените договорки между тях и министъра на правосъдието.

„Причината да излезем тук е неизпълнението на поетите ангажименти от министър Данаил Кирилов. Те са относно щатната обезпеченост на ГД „Охрана” и отпускането на допълнителни бройки към щата, както и за системни нарушения на споразумението за сътрудничество. Това не се е случило и няма обяснение, а няма обяснение, защото няма диалог”, заяви председателят на „Синдикат Охрана” Петко Чалъков.

 Протестиращите подчертават, че се нарушава постигнатото изравняване на социалния статус на служите на двете специализирани  главни дирекции – Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“.

Организаторите на протеста в Бургас заявиха готовността си и за национален протест в столицата, ако исканията им не бъдат чути.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил