Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас Общество Приморско

Започна "Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020"

  17.08.2020 12:36  
Започна \

Музикален лагер за писане на песни за конкурса Евровизия се провежда до 26 август в Бургас и Приморско. Събитието "Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020" събира едни от най-доказаните музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена, както и някои от най-успешните артисти на конкурса, които днес застанаха пред бургазлии.

„Даваме възможност на артисти от цяла Европа да творят на живо. Да се съберат в една прекрасна обстановка, която предлага Бургас – вълнуващ и артистичен. Тук в Бургас участниците в Евровизия 2021 ще подготвят част от своите парчета, които се надяваме догодина да чуем. Надяваме се Бургас да е вдъхновителя за победителя“, каза при представянето Радовеста Стюарт Директор на Дирекция "Младежки дейности" в Община Бупгас.

Геновева Христова от Лигна Студио, един от основните организатори на събитието, подчерта, че сега в Бургас се събира творческия потенциал на Европа на живо, от държави като Швеция, Австрия, Германия, Англия, Франция, Монако. „Надяваме се Виктория, като наш домакин да ги подтикне да творят, защото музиката  обединява. Музиката не може да я спре коронавируса. Много се радвам, че двете общини – Бургас и Приморско повярваха в нас и съм им безкрайно благодарна“, каза тя. И подчерта, че от една криза могат да се извлекат дивиденти.

Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов каза: „Искам да се обърна към Виктория, която направи клипа на последната си песен на плажа на Приморско, невероятния плаж „Перла“ – тогава презентирахте една идея, с огромен заряд. Сага се надявам тази идея да се превърне в традиция. Факт е, че Приморско, през ММЦ е център на голяма част от младите хора от европейските държави. Чрез това, което вие сега ще направите може да се получи един креативен център за  културни събития и за бъдеще. Вашата проява е иновативна и сериозна и ние я адмирираме. И се надяваме чрез нея  да презентираме първо тези прекрасни младежи, които имат огромен заряд в себе си, а и чрез тях и това, което ние притежаваме като възможности: туризъм и културата на нашата територия“.

Събитието ще бъде съпътствано от два концерта, в които ще вземат участие Виктория и нейните колеги артисти от Евровизия. На 22 август от 20:30 часа българските и международните гости на Бургас ще могат да се насладят на изпълненията им на живо напълно безплатно на откритата сцена "Охлюва". Ден по-рано на сцената на Forest Beach в Приморско също ще има концерт на звездите от Евровизия, като началният му час е 21.00.  

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил