Понеделник, 25 Яну 2021
    
Спорт

Ето кой е стоматологът, правил зъб на Сталоун, който ще дава пари на Черноморец

  14.08.2020 17:22  
Ето кой е стоматологът, правил зъб на Сталоун, който ще дава пари на Черноморец

Михаил КОЛЕВ

 

Както снощи вестник "Черноморски фар" писа „Черноморец“ (Бургас) се уреди с нов спонсор в лицето на известния роден зъболекар Eрхан Салиев. Пред вестник „Черноморски фар“ той разкри, че е получил предложението от проф. д-р Димитър Вергиев, който е член на УС в „Черноморец“.

Денталният медик ще присъства на живо на първото домакинство за този сезон на бургаския клуб. В събота от 18:00 часа те посрещат на стадиона в квартал „Акациите“ тима на „Димитровград“ в среща от втория кръг на Трета югоизточна лига.

Д-р Салиев, който е родом от Ардино, но има своя клиника в София, е голям футболен фен, като любимият му отбор е „Галатасарай“. Зъболекарят е сред основателите на българския фен клуб на гранда от Истанбул. Занимавал се е активно с футбол в родния си град, като има и един сезон с тима на „Академик“ (София), докато е бил студент.

Любопитен момент в неговата практика на стоматолог е, че е имал възможността да работи върху зъб на световната знаменитост Силвестър Сталоун. Това се случва докато екшън героят е в България, за снимките на филма „Непобедимите“.

„Беше претърпял инцидент с един зъб по време на заснемането на филма. Тогава наш пациент бе неговата диетоложка Енджи Касабие, която му е препоръчала клиниката ни. Шефовете ми казаха, че аз трябва да се заема с него и в крайна сметка му оправих зъба. Впечатленията ми от Сталоун са, че е много земен и добронамерен човек. Докато работех се бях фокусирал върху зъба му, но после осъзнах кой всъщност е бил мой пациент – една световноизвестна личност“, казва д-р Салиев.

Рекламно пано с името на неговата клиника вече е поставено на стадион „Черноморец“. По съоръжението в момента текат много сериозни ремонтни дейности, за да бъде приведено то във още по-приличен вид за домакинството срещу „Димитровград“. Очакванията в лагера на „акулите“ са за задължителна победа, тъй като амбициите на тима през този сезон са за задължително класиране във Втора лига.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил