Вторник, 26 Яну 2021
    
Спорт

Цанко Цанков на 33: Няма да празнувам до късно заради режима за рекорда

  13.08.2020 13:43  
Цанко Цанков на 33: Няма да празнувам до късно заради режима за рекорда

Михаил КОЛЕВ

 

Един от най-титулуваните в момента родни плувци Цанко Цанков празнува днес своя рожден ден. Бургазлията, който навършва 33 години, сподели че ще отбележи празника в тесен семеен кръг и с приятели на заведение.

„Няма да стоим до късно, защото трябва да спазвам режима, който съм си изготвил за опита за рекорд“, каза още плувецът пред вестник „Черноморски фар“.

Както вече е известно за мнозина на 22 август Цанков ще пробва да плува в продължение на 12 часа без прекъсване на 50-метровия басейн „Флора“. Досегашният световен рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн принадлежи на Мартин Стрел.

„Дай Боже на 22 август празненствата да са по-големи. За рождения си ден си пожелавам най-вече здраве, защото има ли го него ще ги има и желанията за рекорди, както и за всякакви други инициативи. Пожелавам си и много късмет, който ще ми е нужен за успешното справяне с рекорда, за да направим един хубав спортен празник за Бургас“, добави бургазлията.

В момента неговите тренировки са по-леки, след като на 7 август той направи най-тежката си такава, плувайки шест часа без прекъсване. Целта пред него и екипа му е натрупалата се умора от тежките натоварвания да бъде премахната до 22 август, за да може Цанко тогава да е в оптимална форма. Тъй като басейн „Флора“, където той проведе изцяло тренировките си, е открит, слънцето до голяма степен измаряше допълнително Цанков по време на неговата подготовка. Затова той сега се подготвя в закрития басейн на Парк „Арена ОЗК“.

Специално по случай рождения си ден Цанко получи подарък и от Община Бургас – две фланелки за него и приятелката му, както и бутилки вино, които му бяха връчени от Диана Саватева, зам.-кмет по Култура, туризъм и спорт


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил