Четвъртък, 01 Oct 2020
    
Крими

Постоянен арест за побойник от Камено

  12.08.2020 17:26  
Постоянен арест за побойник от Камено

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стефан А. Той е обвинен за това, че е причинил тежка телесна повреда на 56-годишен мъж. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия, с особена жестокост и по хулигански подбуди. Престъплението е осъществено на 24.07.2020 г. в град Камено, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл.131, ал.1, т.5, т.9, предл.3 и т.12, предл. 1, вр. чл.128, ал.2, вр. ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че по тялото и главата на пострадалия са нанесени множество удари с ръце и крака (юмруци и ритници). Така е причинена тежката телесна повреда, изразяваща се в разкъсване на тънкото черво, довело до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, както и други две средни телесни повреди. Побоят е нанесен пред дома на пострадалия.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.  


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Георги Лозанов: Не се учим от миналото, но се отъждествяваме с него
  30.09.2020 10:26      

Журналистиката и документалистиката донякъде си приличат, документалното кино се занимава основно със собствената си завършеност, цялост, а журналистическият текст е прагматичен текст