Четвъртък, 01 Oct 2020
    
Сунгурларе

Временно решиха проблемите с водата в сунгурларско село

  11.08.2020 16:15  
Временно решиха проблемите с водата в сунгурларско село

Георги РУСИНОВ

 

Проблемът с водата в сунгурларското село Садово е временно решен. Това обясни кметът на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов.

„Днес община Сунгурларе съвместно с ВиК захранихме с 400 метрова тръба с вода, която зарежда от бившето военно поделение до помпената станция в село Садово. Водоподаването в Садово е възстановено на този етап. Решението е временно, в предвид спешната нужда на жителите на Садово, за да се спаси селото от липса на вода. След получаване на приемно-предавателните протоколи за собственост от Министерство на отбраната, което ще се случи в най-скоро време, Община Сунгурларе ще намери постоянно решение на проблема. ВиК ще изгради постоянна връзка между източника на вода и помпената станция в селото“, обясни Кенов.

Той посочва, че водата е изследвана и отговаря на всички стандартни за питейна вода. В село Садово има два самостоятелни водоизточника, които захранват жителите. Единият е изцяло пресъхнал, другия е достигнал до минимум.

„Третият източник на вода се намира в бивше военно поделение собственост на Министерството. След проведена многократна кореспонденция на община Сунгурларе с държавните органи и охранителната фирма, вече имаме положителен резултат.
Място за напрежение няма, водоподаването в село Садово е възстановено. Благодарим на всички жители включили се в разрешаване на проблемите“, добавя градоначалникът.

Кенов забранява категорично ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства и други на територията на община Сунгурларе.

„Търсим източници на вода, която да захранят нуждите на всички села. За съжаление времето е много сухо и това усложнява още повече обстановката. Приканвам към разбиране и ако имате информация, за източници на кладенци и чешми, от които може да намерим чиста вода да се свържете с кметския наместник в селата“, завършва кметът.
 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Георги Лозанов: Не се учим от миналото, но се отъждествяваме с него
  30.09.2020 10:26      

Журналистиката и документалистиката донякъде си приличат, документалното кино се занимава основно със собствената си завършеност, цялост, а журналистическият текст е прагматичен текст