Вторник, 26 Яну 2021
    
Общество

Бареков поведе плажен протест пред имението на Прокопиев в Созопол

  11.08.2020 15:23  
Бареков поведе плажен протест пред имението на Прокопиев в Созопол


Граждански протест се състоя пред имението на Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол. Поведе го бившият евродепутат Николай Бареков, за да покаже, че бетонът е излят върху скалите, а за рибари и туристи остава само да слаломират по козя, стръмна пътека и достъпът до водата им е запречен. Той заяви, че е дошъл тук, защото както морето и брегът край "Росенец" са държавни, така и тук край Созопол важи същото.

"Ние тръгнахме като граждански, туристически протест, Прокопиев е човек на зелените каузи. Вие какво зелено виждате в това? Така строи защитникът на зелената кауза - бетон върху скалите", заяви Бареков. Журналистът припомни, че по Конституция морето е на всички. "Как да стигнем до морето?", попита той риторично, а преди това върза на оградата българското знаме.

"Прокопиев, излез!", провикнаха се протестиращите и освиркаха бизнесмена с викове "ууу" и надуха свирки.

"Отиваме да проверим къде си изхвърля тоалетните", каза Бареков, като пое по друга пътека край имението, след като местни му разкриха и този детайл. "Ама много е готино да пикаеш в морето! Явно зелените много държат на това нещо", възкликна Бареков.

Той припомни, че част от имотите на Прокопиев са запорирани от КПКОНПИ. "Тук говорим за 200 млн. Не само, че са го направили като схема, като доходи, които не са ясни, а с подкрепата на държавата", коментира журналистът.

Бареков дори се усъмни, че може дори неговите 200 хил. лв., за колкото го е осъдил "съдът на Лозан Панов" да плати на Прокопиев, да са вложени в строежа на този имот.

Журналистът направи коментар и на скандала с видеото на Христо Иванов на Орлов мост и нежеланието му да говори за Маджо с Димитър Ламбовски. "12 г. ни управлява Прокопиев и СИК, сега обаче идва другата част на СИК и в един момент - преди редеше правителството Пашата, сега Маджо. Репликите между Христо Иванов и Ламбовски показват влиянието. Да отговорят каква е сделката, която те правят", заяви Бареков.

"Не ме закара Бъчварова при Борисов и аз да му кажа, че го обичам", иронизира той разкритието на премиера как се е запознал с Христо Иванов, заведен при него от сегашната ни посланичка в Израел.

"И какво получаваме - Христо Иванов! Г-н Иванов сложи много рано тигана на печката, да не говорим, че рибата е на Буджака, където не можем да я ловим", заключи Бареков. "Христо Иванов е на заплата при Прокопиев, това е ясно на всички, а най-безсрамно заявява ,че бил на партийна издръжка", заключи още Бареков.

Журналистът обеща утре да обикаля покрай имението на Прокопиев с лодки, откъм морето. "Утре ще минем от другата страна и вие ще видите колко законно е това имение", закани се той.


Източник: Дарик


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил