Вторник, 26 Яну 2021
    
Любопитно

Израелски бижутер изработва предпазна маска от злато за $1,5 милиона

  11.08.2020 11:45  
Израелски бижутер изработва предпазна маска от злато за $1,5 милиона

Израелска бижутерска компания разработва предпазна маска за лице от злато, с инкрустирани диаманти, на стойност 1,5 милиона долара. Смята се, че тя ще бъде най-скъпата в света.

По искане на купувача маската за защита от коронавируса от 18-каратово бяло злато ще бъде украсена с 3600 бели и черни диаманта и ще бъде снабдена с N99 филтри, разкрива дизайнерът Исак Леви.

Леви, който е собственик на компания "Ивел", казва, че купувачът има още две изисквания: маската да е готова до края на годината и да бъде най-скъпата в света. По думите му е било най-лесно да се изпълни второто условие.

Бижутерът отказва за разкрие самоличността на купувача, като споделя само, че той е китайски бизнесмен, който живее в САЩ,пишат от вести.бг.

Блестящата маска за лице може да придаде малко екстравагантност на защитната екипировка, която сега е задължителна на обществени места в редица страни. С теглото си от 270 грама обаче - почти 100 пъти повече от типичната хирургическа маска, няма вероятност тя да бъде практичен аксесоар за носене.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил