Вторник, 29 Сеп 2020
    
Бизнес Общество

Български турци се тълпят за PCR тестове, за да си дойдат

  10.08.2020 11:48  
Български турци се тълпят за PCR тестове, за да си дойдат

Дона МИТЕВА

Турци с двойно гражданство се тълпят за PCR тестове в турските болници, за да си дойдат у нас. В двете лаборатории, които  работят в близост до българската граница в момента е напрегнато.

Български турци се тълпят пред държавните болници, за да си направят PCR тестове и да си дойдат, за да си подменят лични документи или по други важни дела.

„Самият тест, ако отидеш сам да си го правиш струваше 110 турски лири. Но чакането е огромно. Няма сянка, няма пейки. Правят се списъци. Когато към 11 часа отидохме имаше  270 човека записани от сутринта. На деветия списък бяхме ние. Всеки от тях е с по тридесет имена“, разказва бургазлийка, на която й се е наложило да пътува до южната съседка. Чакането е и на следващия ден, когато трябва да се получат резултатите. „Резултатите от тестовете трябваше да пристигнат около 13.00 часа, докараха ги чак след 15.00 часа“.

Цената на теста вероятно вече не е същата, поради поредният срив на турската лира.

Туроператорски фирми предлагат почивки  в южната ни съседка, като предлагат и направата на PCR тестове, като пробите се вземат в хотела и се връщат директно там, само че цените обикновено са далеч по-високи.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Добринка Николова: Меден рудник има всички дадености, за да бъде отделен град
  28.09.2020 16:58      

През тази година най-големият бургаски комплекс „Меден рудник” отбелязва своята с