Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Вадим лични карти от всяко районно управление

  09.08.2020 18:07  
Вадим лични карти от всяко районно управление

6 месеца отсрочка за изтичащи до 31 октомври документи

 

Георги РУСИНОВ

 

Може да извадим лични карти от всяко районно управление, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Бургас за „Черноморски фар“. Причината – пандемията от коронавирус. Заради нея  имаше очакване напливът за смяна на документи да е голям. До март, когато беше обявено извънредното положение, на национално ниво имаше ръст спрямо миналата година.

От Областна дирекция на МВР-Бургас обясниха, че в Бургас в момента такива проблеми няма. Струпвания и опашки не се наблюдават нито в КАТ, нито пред гишетата за смяна на лични карти, заявиха за „Черноморски фар“ от полицията. Вероятната причина е, че повечето бургазлии са подменили по-навреме личните си документи. Тези, които се завръщат от чужбина за някаква почивка винаги използват момента да го правят. От МВР съветват гражданите да избягват да отиват в понеделниците, тъй като най-много струпвания имало тогава.

За да извадите лична карта в което и да е районно управление важно уточнение е, че трябва адресът ви по местоживеене да е в Бургаска област. Летовници от Пловдив например няма да могат да сменят документи в Бургас. Ако обаче вие живеете в областта, то може да подадете заявка за смяна на личната карта в районното управление в Камено например. Важно е да посочите и от къде ще искате да получите новата си лична карта, уточняват от полицията.

Друга важна новина за всички е, че всеки, на когото личната карта или шофьорската книжка изтича до 31 октомври, получава 6 месеца отсрочка, съобщават от МВР.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил