Петък, 18 Сеп 2020
    
Царево

Фотоизложба показва бита на Бродилово

  07.08.2020 18:07  
Фотоизложба показва бита на Бродилово

На 06.08.2020г. (четвъртък) от 18:30 часа в читалище ,,Екзарх Антим I-1928г.'' село Бродилово, се откри самостоятелна фотоизложба на д-р Иво Попов, преподавател в департамент Дизайн на Нов Български Университет. Изложбата е озаглавена ,,Панагиря'' в Бродилово. Живите традиции на Странджа". Тя е посветена на ежегодния празник на селото, който както знаете се провежда през втората седмица на месец август.

Тази година поради пандемията от КОВИД-19 ,,Панагир" няма да се състои, но изложбата документирала ,,Духът на Панагиря", ще ни припомни вълнуващите мигове на празника, запечатани от камерата на Д-р Иво Попов в 26 кадъра, подредени в 12 табла. Д-р Иво Попов е член на Съюза на българските художници, секция ,, Рекламен дизайн", член и съучредител на камарата на дизайнерите в България. Има участия в научни конференции, както и множество публикации в научни издания в България. Работи основно в областта на корпоративния експозиционния и графичния дизайн.

Проектирал е експозиционния дизайн на над 50 изложбени пространства, търговски площи, художествени галерии и музеи у нас и в чужбина. Неговите проекти за експозиционен дизайн са реализирани както у нас, така и в Бостън(САЩ), Торонто (Канада), Нюрнберг (Германия), Милано (Италия), Сидни (Австралия), Скопие (Република Северна Македония), Тирана (Албания). Реализирал е проекти за рекламен и експозиционен дизайн на Президенството на Република България (2013г.), на Българска народна банка, на големи български и чуждестранни компании.

Печелил в редица конкурси за графичен корпоративен дизайн, включително конкурс за Герб на община Елин Пелин. От юли 2020г. Д-р Иво Попов е ръководител на департамент ,, Дизайн" в Нов Български Университет. Настоящата изложба е първата, която д-р Иво Попов представя в читалище


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Българи, спасението от фалшификации е единствено и само високата избирателна активност
  16.09.2020 14:57      

”160 подписа за свикване на ВНС няма да имате. Не губете времето на парламента и на народа