Вторник, 26 Яну 2021
    
Бизнес Бургас Любопитно

Бургер с конско предлагат Лисковци

  07.08.2020 16:48  
Бургер с конско предлагат Лисковци

Дона МИТЕВА

Фирма, която е кръстена на  детския прякор на собственика си предлага необичайни за нашите хранителни навици бургери. В рамките на Street food festival, който събра отново ценители на гурмето на пристанището се откроиха младежи от Пловдив, които от две години се занимават  с това да популяризират уличната храна и конкретно бургерите.

Караваната на „Лиско бургер“ е изрисувана, така че да привлича погледите на деца и възрастни, а усмихнатите момчета, които приготвят храната допълват отличното впечатление. Любопитното при тях е, че предлагат и бургери с конско месо. Те залагат главно на фестивалите и обикалят из цялата страна. Още нямат стационарно място, но смятат от септември да се установят. Интересът към храната която предлагат е голям, а вече и в много градове на страната ги знаят.

„Предлагаме чисто конско месо. Работим с определена фирма, която подготвя месото специално за нас. Хората вече в почти цялата страна ни знаят и питат за нас когато има подобни фестивали като този в Бургас“, казва Георги Скробански, собственик на фирмата.

„Лиско Бургер“ предлага модерните за страната бургери, които в последно време се налагат, като залагат не само на по-екзотичното конско месо, но  и на телешкото.

„Конското месо е предпочитано от по-възрастните и спортуващите хора. Малките  не са запознати с него. Това е логично, защото в семействата не ги хранят всеки ден с конско. Главно в семействата е яде пилешко и свинско“, казва Георги.

Целта на младите хора чрез уличната храна да запознават колкото може повече хора с конското месо.

 

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил