Вторник, 29 Сеп 2020
    
Бизнес

Училищата и детските градини ще избират доставчиците на ток сами

  07.08.2020 16:15  
Училищата и детските градини ще избират доставчиците на ток сами

От 1 октомври 2020 г. небитовите клиенти, присъединени към електроразпределителната мрежа - ниско напрежение, трябва да излязат на свободния пазар. Това са училища, държавни и общински институции, търговски дружества, предприятия и други, напомнят от Община Бургас.

Учебните и детските заведения ще купуват електроенергия от свободния пазар на ток от октомври. Това  се предвижда след промените в Закона за енергетиката. Всички небитови клиенти, които към настоящия момент се снабдяват с електроенергия по регулирани цени, трябва да сключат договор с търговец за доставка при оптимални за тях условия. Директорите на учебните и детски заведения трябва да проведат процедура за избор на доставчик, се казва в писмо на министър Теменужка Петкова до областните управители, с което вече са запознати и директорите на училища и детски градини.

Дава се преходен период до 30 юни 2021 година. До тази дата потребителите ще могат да останат при досегашния краен снабдител, но в качеството му на търговец на електрическа енергия на свободния пазар, подписвайки нов договор с него.

Комисията по енергийно и водно регулиране ще създаде платформа, на която ще се публикуват ежемесечно оферти на всички търговци на ток.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Добринка Николова: Меден рудник има всички дадености, за да бъде отделен град
  28.09.2020 16:58      

През тази година най-големият бургаски комплекс „Меден рудник” отбелязва своята с