Понеделник, 25 Яну 2021
    
Общество Поморие Руен

Училища в областта с нови директори

  05.08.2020 13:29  
Училища в областта с нови директори

Дона МИТЕВА
Неминуемо конкурсите за директори на училища вълнува учители и родители в цялата област. Тази година  близо тридесетина училища  в областта ще започнат  по един или друг начин новата учебна година с назначени след проведения преди дни конкурс, директори, част от които са нови, а други просто са потвърдили позицията си и от временно изпълняващи вече са титуляри на поста. Има и такива, които от едно училище стават директори на друго.
Мнението на провеждащите изпита е, че почти всички кандидати са се представили на ниво, показвайки знания и качества на ръководители.
В айтоско са две училищата, чиито директори са избрани на тазгодишния конкурс. Това е Основно училище „Христо Ботев“, което се оглавява от Зорка Петкова и СУ „Никола Й Вапцаров“ – Айтос, където  Ирина Вътева сечели конкурса.
В община Камено едно училище – това в Трояново участва в конкурса. Спечели го Нели Маркова. На Карнобатското основно училище „Христо Смирненски“ директорка е Слава Ганчева.
В община Несебър нови през конкурс минаха кандидати за поста в селата Гюльовца, Оризаре  и за СУ „Любен Каравелов“ в Несебър. Николай Атанасов вече е директор в Гюльовца, а в Оризаре няма избран. Ирина Велкова ще ръководи пък несебърското средно училище.
Павлин Генов е новият директорът на училището  в поморийското село Дъбник. А за ОУ „Христо Ботев“ – Поморие няма избран кандидат.
В Руенско вакантните директорски места бяха за селата Добра поляна, Разбойна, Ръжица, Снягово, Струя, както и за  СУ“ Елин Пелин“ в Руен.
В Добра поляна мястото се зае от Гюлсум Ереджеб, в Разбойна директор вече и Вярка Сербезова, в Ръжица Диана Касабова – Симеонова. За училищата в Снягово и Струя не се явиха кандидати. Директор на училището в Руен е Таня Петрова.
Царевското средна училище „Никола Вапцаров“ се оглави от Даниела Фелонова.
За Община Бургас на 11 школа позицията директор бе атакувана от поне по двама кандидати.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил