Петък, 14 Авг 2020
    
Бургас Спорт

Исторически момент! За пръв път в Бургас раздадоха купи на колоездачи

  31.07.2020 18:09  
Исторически момент! За пръв път в Бургас раздадоха купи на колоездачи

Георги РУСИНОВ

 

Исторически момент за Бургас. Преди минути бяха раздадени призовете на най-добрите колоездачи в 67-тата Международна колоездачна обиколка на България. Победител в четвъртия и последен етап от обиколката, който финишира в Бургас е полякът Норберт Банашек.

В генералното класиране първото място зае друг поляк - Патрик Стош. Той облече жълтата фланелка. Втори е италианецът Алесандро Барони. Той облече и бялата фланелка, която се дава на най-добрият млад състезател. Почетната стълбица допълни испанецът Мигел Байестерос.

За най-добър спринтьор в състезанието бе обявен гъркът Харалампос Кастрантас, който облече зелената фланелка. Най-добър катерач пък бе друг италианец – Давиде Балче.

Четвъртият етап с финал Бургас е с дължина 111 километра. Средната скорост, която колоездачите са поддържали е 44 км/ч. Общо 20 отбора от 12 страни взеха участие в тазгодишната обиколка на България. 101 бяха общо участниците. Най-възрастният бе 56-годишиният българин Веселин Минчев.

Моментът е исторически за Бургас, защото макар и досега да е бил част от обиколките на България, то никога не е приемал финалния етап. Драма имаше до самия край, като двама от колоездачите паднаха на земята при резкия завой от ЖП гарата към "Александровска".


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к