Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас Спорт

Исторически момент! За пръв път в Бургас раздадоха купи на колоездачи

  31.07.2020 18:09  
Исторически момент! За пръв път в Бургас раздадоха купи на колоездачи

Георги РУСИНОВ

 

Исторически момент за Бургас. Преди минути бяха раздадени призовете на най-добрите колоездачи в 67-тата Международна колоездачна обиколка на България. Победител в четвъртия и последен етап от обиколката, който финишира в Бургас е полякът Норберт Банашек.

В генералното класиране първото място зае друг поляк - Патрик Стош. Той облече жълтата фланелка. Втори е италианецът Алесандро Барони. Той облече и бялата фланелка, която се дава на най-добрият млад състезател. Почетната стълбица допълни испанецът Мигел Байестерос.

За най-добър спринтьор в състезанието бе обявен гъркът Харалампос Кастрантас, който облече зелената фланелка. Най-добър катерач пък бе друг италианец – Давиде Балче.

Четвъртият етап с финал Бургас е с дължина 111 километра. Средната скорост, която колоездачите са поддържали е 44 км/ч. Общо 20 отбора от 12 страни взеха участие в тазгодишната обиколка на България. 101 бяха общо участниците. Най-възрастният бе 56-годишиният българин Веселин Минчев.

Моментът е исторически за Бургас, защото макар и досега да е бил част от обиколките на България, то никога не е приемал финалния етап. Драма имаше до самия край, като двама от колоездачите паднаха на земята при резкия завой от ЖП гарата към "Александровска".


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил