Петък, 14 Авг 2020
    
Бизнес Руен

Исторически ден: Започна ремонтът на пътя Айтос – Провадия

  31.07.2020 16:58  
Исторически ден: Започна ремонтът на пътя Айтос – Провадия

Михаил КОЛЕВ

Исторически е днешният ден за жителите на Бургаска и Варненска област. В Руенското село Дъскотна бе направена първа копка за началото на ремонта на пътя Айтос  - Провадия.

Основен ремонт на въпросният участък не е правен от самото му създаване, което е от преди 30 години.

Стойността на проекта е за 24.3 милиона лева. Пътната отсечка е с дължина 33 километра и трябва да бъде приключена през април 2021 година.

„Днес наистина е исторически ден. Най-края започва ремонтът на прохода. Очакваме той дори да приключи преди посочения краен срок. Този пътен участък свързва жителите на област Варна с магистрала „Тракия“, а също така и двете големи морски области Бургас и Варна. Ще бъдат направени ремонти на девет моста, както и на един скален  тунел, който е построен през 1936 година и от тогава до сега по него не са извършвани реконструкции.

Относно коментарите за това, че стартирането на ремонта се е забавил: това  бе заради решаването на редица процедури“, заяви началникът на АПИ Георги Терзийски.

Минути преди започването на официалната церемония над село Дъскотна се изсипа проливен дъжд. Всички коментираха, че ремонтът ще върви по вода.

На събитието присъстваха инж. Митко Порязов, началник на Областно пътно управление, кметът на Община Руен – Исмаил Осман, зам.-областният управител Владимир Крумов, народните представители Галя Желязкова и Ася Пеева, Севим Али, както и активисти на ГЕРБ и ДПС.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к