Понеделник, 25 Яну 2021
    
Сунгурларе

Фермер точил по 260 кубика вода на час от реката край Бероново

  27.07.2020 17:31  
Фермер точил по 260 кубика вода на час от реката край Бероново

Георги РУСИНОВ

 

Недобросъвестен земеделски производител е точил по 260 кубика на час от реката край село Бероново. Това заяви пред медии кметът на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов. Градоначалникът обясни, че със съдействие на Басейнова дирекция той е установен и предаден на съд.

„Щяла да му се компрометира реколтата, но не се замисляш, че обричаш хората наоколо на гибел“, ядосано заяви той.

Кенов коментира ситуацията със сушата като цяло в общината.

„Готови сме и за новия програмен период да подадем проектите. Борим се със сушата в много населени места поради климатичните промени. Надявам се скоро да завали дъжд. Засега нямаме бедстващи села. В село Вълчин са на режим на водата, но има резервен източник, който може да се ползва. Разбрах, че ще се отпускат пари за довеждащи водопроводи. Имаме села, които са със стари такива и там трябва наистина да се възстановят тези неща. Смятам, че това ще е основният ни приоритет, както и канализацията в Сунгурларе, подмяната на водопроводите също. Процедурите са задействани. Смятам, че до Нова година нещата ще се случат. Хората чакат. Девет месеца почти нищо не се е случвало“, обясни той.

Като приоритет кметът обяви Манолич, където трябва да се подменят водопроводите.

„Въпреки че е на язовир „Камчия“, селото не ползва вода от там, а от местни водоизточници. Водопроводите са керамични и затова трябва да се подменят. Село Вълчин и село Костен са другите с проблеми“, посочи Кенов.

Дезинфекцията в общината заради коронавируса продължава. Градоначалникът изрази надежда учебната година да стартира нормално, а не дистанционно. Предстоят ремонти в детски гради и на спортни площадки в училищата.

„Сега разгръщаме една голяма строителна програма. Имаме капиталови проекти на стойност около 7-8 милиона лева и до края на август ще започнем да ги работим“, каза още той.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил