Понеделник, 25 Яну 2021
    
Спорт

На този етап: Без стадион за крикет в Бургас

  24.07.2020 16:18  
На този етап: Без стадион за крикет в Бургас

Михаил КОЛЕВ

 

На този етап няма да се осъществи идеята в Бургас да бъде изграден стадион за крикет, научи вестник „Черноморски фар“ от свои източници. Съоръжението трябваше да бъде изградено върху втори и трети терени на тренировъчната база на стадион „Черноморец“. Терените са поддържани от клуба, като ръководството на „акулите“ влага немалко средства в тях. Преди две седмици специално, за да огледат мястото и да коментират идеята, в Бургас са дошли Митко Събев, който е на 50% съсобственик на спортното съоръжение в квартал „Акациите“, както и президентът на родната крикет федерация Андрей Лилов. Още тогава обаче не е било постигнато някакво решение, за да бъдат задействани нещата.

Пред медията ни фенове на „Черноморец“ споделиха, че ще се обърнат към кмета на града Димитър Николов и общинските съветници, ако се започнат строителни дейности по новия стадион. Общината притежава останалите 50% от собствеността на базата на бургаския клуб.

От Българската федерация по крикет признаха, че действително имат намерения в Бургас да бъде построен стадион за техния спорт.

„Това е един от вариантите да се включат и повече английски туристи, които са отседнали по Черноморието, за да може да се развие и популяризира крикетът в България. Както знаете, в Англия този спорт е изключително популярен, преди е бил по-посещаван дори и от футбола. Заради пандемията обаче нещата около построяването на бъдещ стадион в Бургас се отложиха и идеята остана на заден план, но това не означава, че на по-късен етап тя няма да се реализира“, заявиха хора от ръководството на родната крикет федерация.

Ако все пак подобно нещо се случи, това ще е първият крикет стадион в морския град. Към момента в Бургас няма отбор, който да практикува този спорт, който е изключително популярен в страни като Австралия, Индия, Пакистан, Антилските и Британските острови.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил