Вторник, 26 Яну 2021
    
Поморие

Сигнали за замърсяване два плажа в Поморие провериха експерти

  22.07.2020 10:06  
Сигнали за замърсяване два плажа в Поморие провериха експерти

Eксперти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и представители на Община Поморие извършиха проверки по два сигнала. Те са за наличие на  пластмасови отпадъци в крайбрежните морските води на плаж „Северен плаж“ и за наличие на отпадъци и замърсяване с битово-фекални води на плаж „Поморие – изток“.

По време на първата проверката бе извършен обход на плаж „Северен плаж“ и прилежащата му плажна ивица, който е със свободен достъп, не е отдаден на концесия и се стопанисва от Община Поморие. Констатирано е наличие на единични бройки пластмасови и дървени отпадъци, изхвърлени от морето, за което на общината е направено предписание за почистване в еднодневен срок.

По- късно същия ден  бе  извършена проверка и по втория сигнал  на плаж  „Поморие – изток“, отдаден под наем на фирма „Ауто фактор“ ЕООД, която осигури свой представител. При извършения оглед се констатира, че плажната ивица е почистена от концесионера, не е констатирано оцветяване или специфичен мирис  на морските води.

При проверките и на двата плажа експертите на БДЧР не са установили  изтичане на битово-фекални води, налична техника и хора, осъществяващи дейности на плажната ивица и във водния обект.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил