Вторник, 26 Яну 2021
    
Спорт

Шабан Мустафа: С всяка изминала седмица навлизам в по-добра форма

  21.07.2020 17:18  
Шабан Мустафа: С всяка изминала седмица навлизам в по-добра форма

Михаил КОЛЕВ

 

За поредните си участия в маратони се подготвя легендата в родното планинско бягане Шабан Мустафа. Пред състезателя на „Шампион-Сунгурларе“ предстои тази седмица да се впусне на „Витоша летен фест“, чийто старт и финал ще са на поляната пред „Момина хижа“.

След това, на 26 юли, Мустафа ще бъдe участник на „Рила рън“, който ще се проведе на Мусала и е с дължина 21 км и денивелация. На предните два маратона (във Велико Търново и Панчарево), които се проведоха след падането на извънредните мерки, роденият в сунгурларското село Костен завърши втори, като и двата пъти пред него бе представителят на Русе Стоян Владков. Сега Шабан Мустафа се надява, че ще успее да се справи с него, особено на трасето в Рила, където по принцип изкачването е доста сериозно и именно там най-силен е състезателят на „Шампион-Сунгурларе“.

„Той бяга много умно, движи се плътно зад първия и на последния километър го задминава. С всяка изминала седмица обаче аз навлизам във форма и до 15-20 дни ще съм на обичайното си ниво. Годинките несъмнено си оказват влияние. Отдолу младите маратонци, които идват, са гладни за успехи, но смятам, че мога още около 2-3 години да поддържам такова ниво“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Шабан Мустафа.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил