Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Качват новата наредба за паркирането на хора с увреждания за разглеждане

  20.07.2020 15:32  
Качват новата наредба за паркирането на хора с увреждания за разглеждане

Георги РУСИНОВ

 

Новата наредба уреждаща паркирането по местоживеене на хора с трайни увреждания ще бъде качена за разглеждане от гражданите на сайта на Община Бургас. Това обясни пред репортер на „Черноморски фар“ председателят на постоянната комисия по транспорт към Общински съвет – Бургас Евелина Михалева от ГЕРБ.

„Днес проведохме извънредно заседание заради новата наредба. Искаме да урегулира престоя и паркирането на хората с трайни увреждания. Направихме всички промени, разгледахме становището на Агенцията на хората с увреждания и ще я пуснем на сайта на общината за един месец, за да може гражданите да се запознаят с нея, да внесат своите предложения. След това ще я разгледаме в комисии и ще нанесем корекции и промени и живот и здраве, да я гласуваме на следващата сесия през август“, заяви тя.

Както „Черноморски фар“ писа общинските предприятия, които ще имат ангажимент за спазването на наредбата са ОП „Транспорт“ и УКОРС. Тя благодари на директорите на двете предприятия Андрей Рунчев и Веселин Василев за помощта при изготвянето на наредбата. Специално внимание Михалева отдели и на Тодор Стамболиев – общественият посредник на Бургас, както и на Марионела Стоянова от „Социален център – Бургас“.

„Решението ми да работим в посока тази наредба дойде след многобройни срещи с граждани, откакто съм оглавила Комисията по транспорт. Почти ежедневни бяха. Абсолютно всички колеги в комисията се обединихме около работата. Никой не е използвал това, за да трупа политически дивиденти“, обясни Михалева и добави, че много се надява веднъж завинаги всички проблеми свързани с паркирането на хора с увреждания, както и проблемите с местата за инвалиди да се решат с тази наредба.

„Няма да е лесен процес. Всичко ново малко трудно се възприема първоначално, но аз съм на принципа, че докато не пробваме, няма как да разберем. Все пак сме взели добрия пример на други общини и най-вече на Столична. Почерпили сме и от опита на други страни, за да извлечем най-доброто. Бургас е европейски град и трябва да имаме европейско виждане“, каза още Михалева.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил