Понеделник, 25 Яну 2021
    
Любопитно

Как да накарате проф. Кантарджиев да ахне? (СНИМКИ)

  14.07.2020 21:21  
Как да накарате проф. Кантарджиев да ахне? (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Най-малко девет са начините, с които носенето на маска е излишно, но пък много шик. Нагледно с илюстрации и забавни имена на вида носене на маска показва страница „Science Humor” във Фейсбук. Предупрежаваме, че най-вероятно всеки един от вариантите на носене би накарал проф. Тодор Кантарджиев да реагира с известната си ахнала физиономия.

Репортерска проверка на „Черноморски фар“ установи, че и бургазлии не са по-различни от всички останали по света, на които особено през лятото, маските им идват в повече и ги носят по всеки един от деветте грешни начина.

Първият начин е най-често срещаният и универсален начин за неправилно носене на предпазното средство. Той е наречен „The Shnoz“, или преведно на български – „Носът“. Да, познахте! Това е, когато уж придвидливо прикривате устата с маската, но той – носът, е изцяло на показ. Хората обикновено се оправдават, че не могат да дишат иначе.

Следва „The Sideways” – наопаки. Това е, когато сте фенове на Бейн - злодеят от поредиците Батман, или Суб Зиро и Скорпиона от „Смъртоносна битка“ и прикривате с обърната настрани маска и носът си, и устата си. Проблемът е, че мястото около устата остава прекалено открито при говорене, но пък приличате на нинджи!

„Хранилката“ е ъпгрейдваният вариант на „Носът“. По този начин освен, че носът ви е на показ, придвидливо издърпаната напред маска не покрива и устата ви. Спокойно обаче може да си изсипете някаква храна и да си похапвате. Така и така не пазите никого, поне да използвате за нещо всичкото това пространство.

„Шалчето“ е друг от модните методи на носене на маска. Забелязва се предимно при дамите, които даже съчетават цветовете на тоалета си с този на маската. Трябва да се отбележе, че и по-метросексуалните мъже също предпочитат този вариант.

„Брадичката“ е доста универсален метод за носене на маска предпочитан и от дамите, и от господата. Това, разбира се, се подразбира е, когато маската е смъкната чак до брадата. Бонусът за здравето на останалите може да е нулев, но пък бонусът на прикритата двойна брадичка при мъжете и бръчки при жените е задоволителен.

„Говорещият с маска“ е резултат на хората несвикнали с маските, които обикновено ги носят по един от останалите изброени в статията начини, но когато говорят държат задължително да я издърпат възможно по-далеч от лицето си, за да може да виждате как енергично отварят широко уста, за да се изкажат.

„Висулката“ замени изцяло обеците. Вече няма нужда дамите да окачват красиви бижута, а мъжете да се правят на лоши момчета с обеци. Необходимо е единствено небрежно да закачите маската на едно от ушите си (а защо не по една и на двете) и да пръскате от екстравагантност.

Следва „Заложникът“ – друга ъпгрейдвана версия на „Носът“. Той отново е на показ, но за разлика от оригинала и „Брадичката“, маската е толкова тънко навита едва около устата ви, създавайки илюзия, че сте заложник със запушена уста, за който ще поискат поне няколко хиляди лева, нали?

Нали знаете как рокерите обичат да пъхат кърпите си в джобовете на дънките, но да се показват? Е такива са последният вид „носещи“ маски. В случая при тях глаголът нося може да се използва единствено за това, че носят маската в себе си, пъхната газарски в задния джоб, загатваща за себе си по показалата се дръжка например.

В заключение можем да отбележим, че искрено се надяваме да не продължава много епидемията от COVID-19, че да не се налага да измисляме още стилни методи на носене на маските. До тогава носете си маските правилно, за да не реагира проф. Кантарджиев с ахнала физиономия. Бъдете здрави!


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил