Петък, 14 Авг 2020
    
Любопитно

Агресивна реклама вкарва в схеми заклети пътешественици

  14.07.2020 15:01  
Агресивна реклама вкарва в схеми заклети пътешественици

В специализираните сайтове за туризъм се появиха предупреждения за агресивна и съмнителна реклама, свързана с екскурзии в чужбина. И то във време,  когато неизвестните около възможностите да се напусне страната и да се отиде в чужбина са толкова много. Пандемията поставя непрекъснато нови ограничения и условия за пътувания където и да е.

Предупреждението тръгва от бургаска група, където млад мъж споделя случката. Ето какво е написал той: „Преди няколко дни, звъннаха на приятелката ми и проведоха кратка анкета, в която са я питали дали обича да пътува и кои са последните дестинации, които е посещавала. След няколко дни, беше избрана за покана с представителите на Солеос Виа. Вчера бяхме на срещата в хотел "Авеню", с още няколко двойки и ни презентираха дестинации и почивки с рекламна цел.

Срещата бе много интензивна и стресова за много кратко трябваше да вземаме бързи и необмислени решения. "Офертата" им, беше 50% отстъпка от базовата цена. Трябваше да платим 950лв. на вноски или на момента. Минималната вноска е 400лв. Договорът ми се стори подозрителен и, когато проверих в интернет, попаднахме на доста статии свързани с техните схеми. Решихме да публикуваме информация и да стигне доколкото може повече хора, за да няма измамени. Споделяйте за да стигне до повече хора. Благодаря! Бъдете здрави!“

Бърза справка чрез интернет дава информация, че подобни предложения са правени и предни години.

Явно извънредната ситуация, която отне възможността на хората да пътуват и опознават нови места  и хляба на фирмите, които организират подобни пътувания, се отразява зле. Хитрините и измамите са съществували винаги, сега обаче е много по-неморално да се възползваш от хората, които истински са се затъжили за възможността да имат нови приключения, пътувайки до непознати  дестинации.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к