Вторник, 29 Сеп 2020
    
Бургас

Стефка Мархолева: Ще водим по-лесно сестра ми на хемодиализа

  14.07.2020 14:15  
Стефка Мархолева: Ще водим по-лесно сестра ми на хемодиализа

Георги РУСИНОВ

 

Една от спечелилите проект е бургазлийката Стефка Мархолева. Тя живее в Изгрев и е кандидатствала за изграждане на повдигаща платформа до първия етаж, откъдето да могат да ползват асансьора.

„Подех инициативата и направих сдружение на входа, защото сестра ми е на 40 години. Трудноподвижна е и е инвалид, която след време ще стигне до хемодиализа – до месеци или най-много година. Трудно ще ни е с хемодиализата слизането и качването. Сега с проекта ще се изгради форма с повдигащ механизъм от стълбището до първия етаж, където е асансьорът. Тя живее на втория етаж“, обясни пред наш репортер жената.

Стефка обясни, че до момента много трудно й е било да обгрижва сестра си. Получавала е помощта на приятели и роднини, за да слизат и качват жената в инвалидна количка и със 100% чужда помощ.

„Така ходим по лекари. За съжаление дори и с платформата няма да може да се обслужва напълно сама, но пак е една голяма помощ“, призна тя.

Стефка е много доволна, че Община Бургас подема инициатива за помощ в организацията по проекта. Изказва благодарност на Съюза на инвалидите, на кмета Димитър Николов, заместник-кмета Йорданка Ананиева и Илияна Драганова, която е координаторът от страна на администрацията и всички хора се допитват до нея.

„Надявам се и за в бъдеще Община Бургас да продължава да помага по тези проекти и да ги има. Навсякъде да има достъпна среда, даже и до плажовете и всички обществени сгради да има. Благодаря и на съседите, срещнах тяхното разбиране. На никой не пожелавам да стига до това положение“, каза бургазлийката.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Добринка Николова: Меден рудник има всички дадености, за да бъде отделен град
  28.09.2020 16:58      

През тази година най-големият бургаски комплекс „Меден рудник” отбелязва своята с