Петък, 14 Авг 2020
    
Крими

МВР-министърът не приема оставката на шефа на ОДМВР-Бургас

  11.07.2020 17:31  
МВР-министърът не приема оставката на шефа на ОДМВР-Бургас

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов  няма да приеме оставката на комисар Радослав Сотиров.

"Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж „Росенец“. Говорих с кмета и директора на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, който е на място. Категорично е мнението, че е взето единствено правилното решение, за да няма ескалация. Професионалното ръководство защити действията на директора на ОДМВР-Бургас ст. комисар Радослав  Сотиров.

След анализа, запознах с резултатите премиера, коментирахме ситуацията и при това положение няма да приема оставката на директора на областната дирекция", заяви Младен Маринов, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По-рано днес министърът коментира случая така:

"По настояване на премиера Борисов ще поискам оставката на областния директор на МВР Бургас", съобщи на брифинг пред СДВР министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Полицаите са там, за да пазят обществения ред и да не допуснат две противостоящи групи да влязат във физически контакт и да стигнем до нежелани последствия. По разпореждане на премиера директорът на областната дирекция на МВР ще поеме отговорност за това решение, въпреки че като директор той е длъжен да го вземе и да не се стигне до физически сблъсъци", заяви Младенов, цитиран от БТА.

Кметът на Бургас Димитър Николов определи като грешка действията на полицията за това, че са спрели достъпа на български граждани до парк "Росенец".


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к