Вторник, 26 Яну 2021
    
Несебър

Поставят предпазни съоръжения на велоалеята към Кошарица

  10.07.2020 13:16  
 Поставят предпазни съоръжения на велоалеята към Кошарица

На финал е започналото през миналия септември изграждане на велоалеята, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“ и Слънчев бряг. След разширението на водостоците последва трасиране, полагането на асфалтовия слой и хоризонталната пътна маркировка на съоръжението.

В момента се извършват дейности по обезопасяване на трасето чрез монтиране на пътни мантинели и ограничителни парапети в района на водостоците, за да се подсигури безопасността на участниците в движението както по пътното платно, така и по велоалеята.

Новото съоръжение е двупосочно, с комбинирано движение за колоездачи и пешеходци, като общата му дължина е малко над два километра.

Изграждането на обекта е във връзка с инвестиционните намерения на Община Несебър за осигуряване на удобна и безопасна за движение алея между СО „Чолакова чешма“ и курортен комплекс „Слънчев бряг“.

Изграждането на пътното съоръжение е в отговор на разрастването на жилищното строителство в района, довело до нарастващ поток от пешеходци и хора, търсещи алтернативен начин на придвижване.

Община Несебър планира и втори етап от изграждането на велоалеята, свързващ СО „Чолакова чешма“ и Кошарица. С осъществяването на двата обекта велоалеята ще свърже к.к „Слънчев бряг“ и селото.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил