Сряда, 05 Авг 2020
    
Спорт

Байкъри от цялата страна отново ще мерят сили на Шилото

  10.07.2020 11:17  
Байкъри от цялата страна отново ще мерят сили на Шилото

Михаил КОЛЕВ

За седма поредна година Бургас ще е домакин на кръг от един от най-атрактивните спортове – планинското колоездене. Над 70 байкъри от цялата страна ще премерят сили на пистата в местността Шилото край комплекс „Меден рудник“. Състезанието „DownHill Burgas” ще е на 12 юли, а в надпреварата се очаква да се впуснат над 25 родни отбора, сред които такива и от Видин и Петрич. Предни години е имало участници и от чужбина, но сега такива няма да има заради ситуацията около коронавируса.

Организацията по провеждането на събитието вече е започнала, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Николай Желев от клуб „Шор Инвейдърс“ (Бургас). Тимът, заедно с Общината, са инициаторите на зрелищните надпреварвания. Очаква се след няколко дни да бъдат поставени и трибуни за зрителите, които да могат да се насладят на ефектните изпълнения на своите любимци. Категориите, в които ще участват състезателите, са до 16-годишна възраст. (до 9-годишни; 10-12 години; 13-14 години и 15-16 години).

„Надявам се, че отново ще се представим успешно. Винаги имаме момчета сред призовите места. Най-важното е всички байкъри да приключат състезанието живи и здрави и да няма инциденти“, каза още Желев.

Кръгът в Бургас се явява втори в родния шампионат, като преди това бе този в Тетевен. След това следват кръговете в Пампорово, Ловеч, Ботевград и Петрич, а награждаването ще е в София.

„Досега винаги сме имали поне по двама шампиони в категории, дано и сега да е така“, допълни Николай Желев.

Наградите за призьорите в Бургас ще бъдат парични и предметни такива, уточни още той.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Нинова: Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов
  04.08.2020 13:04      

52-ма са кандидатите за лидер на социалистите, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието