Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

В Меден рудник питат кога ще се ремонтират тротоари

  07.07.2020 17:07  
В Меден рудник питат кога ще се ремонтират тротоари

Георги РУСИНОВ

 

Важни ремонти в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ са се забавили заради ситуацията с COVID-19. Това обясни териториалният директор Магдалена Манолова след питане от наш репортер. През последната седмица в редакцията на „Черноморски фар“ постъпиха няколко сигнала от граждани на комплекса, които питат какво се случва с обещаните ремонти на тротоари.

„Знаете, че предвид ситуацията с коронавируса доста неща се забавиха като изпълнение, други се отложиха. Аз така или иначе съм подала информация за тротоари, които наистина имат нужда от ремонти в Дирекция „Строителство“. Доста се забави темпът на възлагане на обекти и ремонти“, обясни така нареченият кмет на Меден рудник.

Манолова поясни, че за тротоара пред блоковете 35 и 36 е наясно и вече го е възложила на дирекцията.

„Дано да го включат за ремонт. Това е тротоарът под църквата, от страната на блоковете. Там наистина има нужда, макар че с направата на паркинга една част от тротоара също се ремонтира. Неудобен е за вървене. Този на втората спирка в посока „Билла“ сме го оправили, защото и там имаше много оплаквания. Имаме обаче наистина локации с лоши тротоари. Направили сме снимки и съм ги подала за ремонти. Искрено се надявам да започне поетапно изпълнение“, коментира тя.

Със срокове тя обясни, че не може да се ангажира, защото не зависи от нея, а от ресорната Дирекция по „Строителство“.

„Ние правим проверки и снимки и ги изпращаме до тях. Те обаче вече изготвят графици по райони и възлагат ремонти. От петък насам имам много подадени заявления и за нови кооперации с доста сериозни проблеми с достъпа до сградите“, поясни Манолова.

Изпълнението на обекти със собствени средства, каквито са ремонтите на тротоари, обаче са се забавили, категорична е тя.

„Аз искрено се надявам да стартират. Определено недоволството на хората е при нас, нормално е всеки да иска пред тях да му е добре, но трябва търпение“, заключи териториалният директор.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил