Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бизнес Бургас

Превозвачи се жалват от „копърките“

  03.07.2020 14:32  
Превозвачи се жалват от „копърките“

За     навременен и безкомпромисен контрол срещу сивия сектор настояват превозвачи от региона.   Според тях само бързите и адекватни мерки могат да помогнат на сектора, който преживява най-тежкия летен сезон от десетилетия насам и въпреки условията продължава да спазва всички изисквания и да плаща данъци.

В Отворено писмо до Министерството на транспорта, Министерството на вътрешните работи, Министерството на финансите, ИА „Автомобилна администрация”, НАП София, областния управител на област Бургас, кмета на община Бургас, зам.-кмета по бюджет и финанси  на община Бургас и др. както и до представителите на медиите превозвачите са изложили този проблем  и  търсят съдейсвие в битката със сивия сектор.

„По време на пандемията за нас е изключително трудно, а в момента и малкото ни клиенти биват отклонявани от сивия сектор, който не плаща данъци. Това затруднява дейността ни и влияе отрицателно на оборотите, а ние сме фирми, на които разчитат стотици служители и техните семейства“, пишат в отвореното писмо от М-Бус, Конкорд-7 ЕООД, Диес Бус ООД, Експресбус-Китен ООД, Царевобус-експрес ООД и Созополбус ООД .

 Случаите, при които таксиметрови автомобили известни повече като „копърки”  извършват превози на цената  на автобусния билет от площадката на жп гарата в Бургас и секторите на АГ „Юг”  до различни населени места в областта, са ежедневие и  практика от дълго време, жалват се превозвачите. А нелегитимните шофьори действат напълно необезпокоявани и на видни места.

Според последните изменения на ЗАП, приети миналата седмица, тези действия са инкриминирани и се смятат за престъпление, напомнят  превозвачите и подчертават, че от сивия сектор не плащат необходимите данъци и ощетяват както тях, така и държавната хазна.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил