Понеделник, 25 Яну 2021
    
Айтос

Кметът Васил Едрев изпрати абитуриентите на СУ „Никола Вапцаров"

  03.07.2020 11:36  
Кметът Васил Едрев изпрати абитуриентите на СУ „Никола Вапцаров\
  НП

 Средно училище „Никола Вапцаров" - Айтос изпрати Випуск 2020. Кметът Васил Едрев и председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев уважиха поканата на училищното ръководство и на абитуриентите и точно в 10.00 часа бяха в двора на училището, за да посрещнат училищните знамена и да поздравят зрелостниците, директора Ирина Вътева, зам.-директорите, преподавателите, родителите и близките, дошли на тържествената церемония за връчване на дипломите.

               Абитуриентите получиха дипломите си от кмета Васил Едрев. Градоначалникът отдели време да разговаря с всеки един от тях, за да научи, „а сега накъде?" "Доколкото разбрах, във Варна ще има цял айтоски квартал", пошегува се кметът. Пожеланията му бяха за попътен вятър, за мечтана реализация и за успешно завръщане в Айтос.

            Петима са отличниците в СУ „Никола Вапцаров". Първи своята диплома със златна значка получи Симеон Спасов - фаворитът сред отличниците на Випуск 2020.

            Тържеството беше вълнуващо, а настроението приповдигнато. Посланието на директора Вътева докосна сърцата с приятелски съвети за бъдещето. „Вие сте специални, завършихте в електронна среда. Днес със Вас си тръгва и частица от нас. Предстоят Ви различни пътища, ще срещнете нови хора, ще имате нови приятели. С каквото и да се захванете, не забравяйте да попитате себе си: Това ли искам? Радва ли ме? Ще ме направи ли по-добър? Предстоят и трудни моменти - ще се разочаровате от себе си и от другите. Но, за да запазите увереността си, трябва да запазите човешкото у вас. Да продължавате напред без страх от грешките и да преодолявате провалите. Пожелавам Ви да излизате от всяка ситуация с високо вдигната глава и най-малко изхабени житейски сили. Превърнете трудностите в победи, а мечтите - в реалност. Винаги има начин. Бъдете непокорни, но разумни. Бъдете нестандартни, но отговорни. И не забравяйте - успехът се крие в самите вас! А когато ви е трудно, можете да се върнете в родния град, във вашето училище. Ние ще ви посрещнем с отворени обятия. Обичам Ви. На добър час!", заяви директорката. Словото й развълнува младите дами от випуска, които също трябваше да поднесат пожеланията си. Повечето от тях през сълзи произнасяха думите на раздяла с любимите учители и училището.

          От името на родителите, общинският съветник Женя Пеева поднесе благодарност към учителите и се обърна с топли думи към зрелостниците. „Изпитите и уроците на живота ще продължават. Но те ще ви направят по-силни. Бъдете себе си - не се поддавайте на фалшиви и нетрайни модни увлечения. Намерете своето призвание в живота и се стремете да го следвате", заяви още Пеева.

         С влага в очите, абитуриентите си взеха сбогом с училищното знаме, а после - младост, шампанско, радостни възгласи и поздравления докрай изпълниха двора на айтоското училище.

 

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил