Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Модернизират уличното осветление в Бургас с 1, 7 млн. лева

  03.07.2020 10:58  
Модернизират уличното осветление в Бургас с 1, 7 млн. лева

Ина ПЕТРОВА

Уличното осветление по главни пътни артерии в Бургас ще бъде модернизирано. Мащабната реконструкция включва подмяна на осветителни тела и стълбове, монтиране на близо 2500 LЕD-осветители,  полагане 1500 метра ново трасе на елкабелна линия и др. Прогнозната стойност за изпълнение на проекта е 1 764 532 лв. без ДДС. Общината вече пусна обществена поръчка за избор на изпълнител.

Тя е в две обособени позиции. Първата планира модернизация на системата за уличното осветление на 22 зони, включващи главни пътни артерии на града. Втората е за подмяна на елементи от осветителната система в участъци от булевардите „Стефан Стамболов“ и  „Демокрация“.

Общо на главни улици и булеварди ще бъдат монтирани 2495 LЕD- осветители, както и отделно 258 LЕD-осветители  с модул за димиране. Ще бъдат реновирани 134 стълбове чрез боядисване, 98 табла за осветление,  41 осветителни стълбове ще бъдат подменени.  Проектът предвижда още инсталиране на  24 соларни LЕD-осветители на пешеходни пътеки, ще бъде положено и ново трасе на елкабелна линия по булевард „Демокрация“, дълго  1500 метра.

Модернизацията на уличното осветление включва пътните артерии булевард „Тракия“, участъци от булевард „Сан Стефано“, улица „Чаталджа“, улица „Индустриална“, участъци от булевард „Стефан Стамболов“, част от булевард „Демокрация“, булевард „Булаир“, участъци от булевард „Тодор Александров“.

Средствата за цялостната модернизация са осигурени по ОП „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. Ще има съфинансиране и от бюджета на Община Бургас.   

Крайният срок за подаване на оферти е 27 юли.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил